علل و علائم صافی کف پا

ساخت وبلاگ

بررسی علل و علائم صافی کف پا

اکثر افراد یک فاصله مشخص زیر انحنای پای خود در هنگام ایستادن دارند. این انحنا، در قسمت داخلی پا قرار دارد که کمی از زمین بالاتر است. در این مطلب سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی و مطالعه علل و علائم صافی کف پا خواهیم پرداخت.

افرادی که کف پای صاف دارند، انحنای کف پای آنها کمتر از حالت عادی است یا اصلاً انحنایی در کف پای آنها وجود ندارد. در این شرایط ممکن است کف پای این افراد در هنگام ایستادن یا راه رفتن به سمت داخل خم شده و در نتیجه این شرایط ممکن است پای آنها به سمت خارج قرار گیرد. اکثریت افرادی که به صافی کف پا (کف پای صاف) دچار هستند، با ناراحتی یا درد کف پا و پا به خاطر این مشکل مواجه نمی شوند. به هر حال، بعضی افراد نیز ممکن است با درد در پای خود به خصوص در هنگام کشیده شدن رباط ها و عضلات متصل به پا روبرو گردند. مفاصل پا نیز ممکن است تحت تاثیر این مشکل قرار گرفته و درد داشته باشند.

اگر قوزک به خاطر صافی کف پا به سمت داخل خم شود، در اکثر موارد ناحیه پا، قوزک و زانو تحت تاثیر این مشکل قرار خواهند گرفت. اکثر افراد به علت رشد نامناسب پا در دوران کودکی به مشکل کف پای صاف دچار می شوند، اما با این وجود بسیاری از افراد دیگر نیز ممکن است با افزایش سن یا پس از بارداری دچار این مشکل شوند. به هر حال امروزه برخی ابزارهای کمکی خاص وجود دارند که با استفاده از آنها می توان از ایجاد این مشکل جلوگیری کرد.

مطلب پیشنهادی : موارد کاربرد الکتروتراپی چیست؟

علائم و نشانه های صافی کف پا

در این رابطه بعضی بیماران علائم خاص را در ارتباط با مشکل خود احساس و بیان می کنند. در حالی که این علائم ممکن است در سایر افراد متفاوت باشد. به همین خاطر پزشک مجموعه گسترده ای از علائم را برای تشخیص مشکل مورد توجه قرار می دهد. برای مثال از این علائم می توان از درد در ناحیه قوزک یا ایجاد ورم در نواحی مختلف پا نام برد. این علائم می تواند در بین افراد متفاوت بوده و معمولاً بستگی به شدت شرایط ایجاد شده دارد. بعضی افراد در ناحیه پا با توزیع نامتناسب وزن بدن مواجه شده و متوجه می شوند پاشنه کفش آنها سریع تر از حالت عادی از بین می رود. گاهی اوقات به خاطر این مشکل یکی از پاشنه های کفش بیشتر از پاشنه دیگر آن دچار فرسایش می شود.

خار پاشنه پا علاوه بر دلایل دیگر ، بر اثر صافی کف پا یا زیاد بودن قوس کف پا نیز بوجود می آید. خار پاشنه غالباً نتیجه کشیدگی بیش از حد رباط‌ها و عضله‌های کف پا است، که به نوبه خود کشش آرنگ کف پا و پارگی مکرر (عادتی) غشاء پوشاننده استخوان پاشنه را در پی دارد.

رایج ترین علائم و نشانه های صاف بودن کف پا :

  • ایجاد درد در قوزک (سمت داخل پا) که ممکن است با ورم نیز همراه باشد، درد کلی در ناحیه پا، درد در انحنای کف پا، درد در ماهیچه ساق پا، درد زانو، درد ران، درد کمر، یا درد عمومی در ناحیه پایین پا.
  • افراد دچار صافی کف پا ممکن است با سفت شدن عضلات در یک یا هر دو پای خود مواجه شوند.
  • کف پای این افراد ممکن است در هنگام قرار گرفتن بر روی زمین صاف به نظر برسد. در این شرایط انحنای کف پا بسیار کم است یا اصلاً انحنایی در این ناحیه وجود ندارد.
  • نامتقارن بودن کفش هایی که بیمار برای پوشیدن استفاده می کند.

دلایل ایجاد صافی کف پا

دلایل اصلی ایجاد علت صافی کف پا به شرح زیر هستند:

سابقه فامیلی:

متخصصان بیان می کنند صافی کف پا می تواند ریشه فامیلی داشته باشد.

درمان کف پای صاف | بهترین متخصص کایروپراکتیک

انحنای ضعیف کف پا:

گاهی اوقات کف پا ممکن است در شرایطی که وزن بدن بر روی آن قرار ندارد (مثلاً در حالت نشسته)، انحنای عادی داشته باشد. اما به محض اینکه فرد در حالت ایستاده قرار می گیرد، کف پای وی بر روی زمین حالت صاف پیدا می کند.

  • آسیب دیدگی
  • آرتروز
  • تیبیالیس خلفی (پارگی تاندون)
  • بارداری
  • دیابت
بیماری های سیستم عصبی یا عضله:

همچون فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، یا اسپاینا بیفیدا

اتصال غیر طبیعی دو استخوان پشت پا:

استخوان های پا در این حالت به صورت غیر عادی به هم متصل هستند و این شرایط باعث سفتی یا صافی پا می شود. در اکثر موارد صافی کف پا در کودکان شناسایی و تشخیص داده می شود.

افزایش سن و فرسایش بدن:

سال ها استفاده از پاها برای راه رفتن، دویدن، و پریدن برای فرد بی هزینه نیست. یکی از نتایج ناشی از این شرایط می تواند صاف شدن کف پا باشد. در این شرایط تاندون درشت نی خلفی ممکن است پس از سال های طولانی استفاده از پا ضعیف شود. این تاندون نقش اصلی را در حفظ ساختار انحنای کف پا بر عهده دارد. به این ترتیب، این تاندون ممکن است با استفاده بیش از حد ملتهب شده (تاندونیت) و گاهی اوقات حتی پاره شود. هنگامی که این تاندون دچار آسیب شود، ممکن است کف پای فرد صاف گردد.

بخش های مختلف پای انسان از نظر ساختاری برای فعالیت به خوبی تنظیم شده اند. در هر یک از پاهای انسان 26 استخوان وجود دارد که با 33 مفصل و بیش از 100 عضله، تاندون و رباط (در هر پا) به یکدیگر متصل می باشند. نحوه اتصال این اجزا به یکدیگر می تواند در تشکیل انحنای کف پا نقش موثر داشته باشد. هدف از انحنای کف پا ایجاد قابلیت ضربه گیر برای بدن و توزیع وزن بدن در بین پاها و اجزای آن است. ساختار انحنای کف پا می تواند نقش تعیین کننده در وضعیت راه رفتن فرد داشته باشد و سطوح سخت آن امکان راه رفتن هموار فرد را فراهم می کند.

دکتر مسعود اعتدالی را در اینستاگرام دنبال کنید

به هر حال، انحنای کف پا می بایست دارای سطوح مشخص از انعطاف پذیری باشد تا به این ترتیب بتواند وضعیت خود را با سطوح و فشارهای مختلف وارد شده به آن هماهنگ نماید. در طول دوران کودکی، داشتن کف پای صاف عادی است. این شرایط به خاطر این است که پاها در طول دوران کودکی رشد کرده و شکل عادی خود را به مرور زمان پیدا می کنند. به بیان دیگر، داشتن پای صاف در طول دوران کودکی الزاماً به معنی صاف بودن کف پای فرد در تمام مدت زندگی وی نیست. به هر حال، بسیاری از افرادی که انحنای کف پای آنها بسیار کم است یا کف پای آنها صاف می باشد نیز ممکن است با هیچگونه درد یا ناراحتی در این ارتباط مواجه نشوند.

یکی از فاکتورهای ریسک که گاهی اوقات باعث افزایش صافی کف پا در بزرگسالان می شود عبارتند از بیماری یا شرایط محیطی . برای مثال، افراد چاق در مقایسه با افراد لاغر به احتمال بیشتر به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند. بنابراین، چاقی فاکتور ریسک برای ابتلا به دیابت می باشد. بطور مشابه، فاکتورهای ریسک تاثیرگذار بر ایجاد کف پای صاف به شرح زیر می باشند:

  • چاقی
  • دیابت
  • افزایش سن
  • بارداری
  • آرتریت روماتوئید
  • آسیب دیدگی پا یا قوزک
  • پارگی تاندون خلفی درشت نی یا عملکرد نامناسب آن

مطالعه بیشتر:

روش های مختلف الکتروتراپی

چگونگی تشخیص آرتروز زانو

مزیت های انجام مگنت تراپی

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 118 تاريخ : جمعه 29 مهر 1401 ساعت: 6:33

خبرنامه