مهدی عمیدی: از اورست تا آلپ

ساخت وبلاگ

مهدی عمیدی، نامی که در دنیای کوهنوردی ایران ، با صعودهای جسورانه و صعود قله‌های مرتفع، به ویژه اورست بدون اکسیژن، گره خورده است. او که به “پلنگ برفی ایران” مشهور بود، الهام‌بخش نسل‌های جوان کوهنوردان و نمادی از فداکاری و عشق به طبیعت بود.

اما سرنوشت، پایانی غم‌انگیز برای این کوهنورد جسور رقم زد. در پاییز ۱۳۹۱، در حین صعود به قله مون بلان در فرانسه ناپدید شد و راز سرنوشتش تا به امروز در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.

عشق به کوه از همان ابتدا:

مهدی در سال ۱۳۵۸ در مشهد متولد شد و از همان دوران کودکی، شیفته کوه و طبیعت بود. در سن ۱۹ سالگی با گروه “پویا” در کوه‌های اطراف مشهد، گام در مسیر پرفراز و نشیب کوهنوردی گذاشت و این، آغاز سفری پرفراز و نشیب بود.

صعود به قله‌های بلند:

عشق به کوه و اراده پولادین، مهدی را به سرعت در مسیر پیشرفت قرار داد. او در سال ۱۳۸۰ به صورت حرفه‌ای وارد دنیای کوهنوردی شد و در طول سال‌های فعالیت خود، قله‌های بلند و مرتفعی را در سراسر دنیا فتح کرد.

از جمله افتخارات و صعودهای برجسته مهدی عمیدی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صعود به قله اسپانتیک (۷۰۳۰ متر)
  • صعود به قله خان تنگری (۷۰۱۰ متر)
  • صعود به قله پوبدا (۷۴۳۹ متر) – لقب “پلنگ برفی” را به دلیل صعود به این قله و 4 هفت هزارمتری دیگر دریافت کرد.
  • صعود به قله نوشاخ (۷۴۹۲ متر)
  • صعود به قله موستاق آتا (۷۵۶۰ متر)
  • صعود به قله لنین (۷۱۳۴ متر)
  • صعود به قله کمونیزم (۷۴۹۵ متر)
  • صعود به قله کورژن وسکایا (۷۱۰۵ متر)
  • صعود به قله ماناسلو (۸۱۶۳ متر) – صعود بدون اکسیژن کمکی

صعود اورست بدون اکسیژن:

اما بی‌شک، مهم‌ترین دستاورد مهدی عمیدی، صعود به قله اورست بدون استفاده از کپسول اکسیژن در سال ۱۳۹۰ بود. او در این صعود تاریخی، به همراه تیم ملی کوهنوردی ایران، بر بلندترین قله جهان ایستاد و نام خود را به عنوان اولین ایرانی فاتح اورست بدون اکسیژن در تاریخ ثبت کرد. صعود بدون اکسیژن به اورست، یکی از دشوارترین چالش‌های کوهنوردی به شمار می‌رود.

این صعود، نه تنها افتخاری بزرگ برای ورزش کوهنوردی ایران بود، بلکه نمادی از اراده و توانایی انسان در برابر چالش‌های بزرگ طبیعت به شمار می‌رفت.

مفقود شدن در کوه‌های آلپ:

در مهرماه سال ۱۳۹۱، مهدی عمیدی به همراه تیمی از کوهنوردان برای صعود به قله مون بلان، عازم فرانسه شد. اما در ارتفاعات این کوه، از گروه جدا شد و دیگر اثری از او یافت نشد.

عملیات جستجو برای یافتن او بی‌نتیجه ماند و کوه‌های آلپ، راز ناپدید شدن این کوهنورد جسور را در اعماق خود نگه داشتند.

احتمالات و ابهامات:

دلایل مختلفی برای مفقود شدن مهدی عمیدی در کوه‌های آلپ ارائه شده است. برخی از این احتمالات عبارتند از:

  • سقوط از ارتفاع: این احتمال وجود دارد که مهدی در حین صعود از کوه سقوط کرده و جان خود را از دست داده باشد.
  • گم شدن در طوفان: در زمان صعود مهدی، طوفان شدیدی در منطقه رخ داده بود. این احتمال وجود دارد که او در طوفان گم شده و جان خود را از دست داده باشد.
  • فوت به دلیل نقص فنی تجهیزات: نقص فنی در تجهیزات کوهنوردی می‌تواند جان کوهنوردان را به خطر اندازد. این احتمال وجود دارد که نقصی در تجهیزات مهدی باعث حادثه شده باشد.

میراثی جاودانه:

مهدی عمیدی، هرچند در راه عشق به کوه و طبیعت جان خود را از دست داد، اما یاد و خاطره او و درس‌های آموزنده‌ای که از زندگی و فداکاری او می‌توان آموخت، تا ابد در قلب‌ها باقی خواهد ماند.

او به عنوان یک الگوی بی‌بدیل، به نسل‌های جوان کوهنوردان نشان داد که با اراده و پشتکار می‌توان به بلندترین قله‌ها صعود کرد. یادش گرامی

جوایز

او با صعود به بلندای قله پوبدا به ارتفاع ۷۴۳۹ متر  واقع در قرقیزستان در ۲۵ امرداد ۱۳۹۰ لقب پر افتخار نشان پلنگ برفی را از آن خود نمود.

پیش از این کوهنورد خوب و به نام ایرانی آقای مهدی اعتمادی فر تنها فردی بود که توانست با همت خود لقب پر افتخار پلنگ برفی را به عنوان نخستین کوهنورد ایرانی دریافت نماید

مدارک و دوره های آموزشی

۱- مربی و مدرس درجه ۳ کوهپیمایی سال۸۲ از فدراسیون کوهنوردی

۲- مربی ومدرس درجه ۳ یخ و برف سال ۸۰ از فدراسیون کوهنوردی

۳- دوره پیشرفته امداد و نجات کوهستان هلال احمر

۴- دوره تخصصی اکو توریسم

۵ – دوره پیشرفته پزشکی ارتفاع از فدراسیون کوهنوردی

۶-  دوره برنامه ریزی و هم هوایی صعود قلل هشت هزار متری

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 4 تاريخ : يکشنبه 9 ارديبهشت 1403 ساعت: 17:08

خبرنامه