چرا کاهش وزن و لاغری قبل از بارداری بسیار مهم است؟

ساخت وبلاگ

یکی از مهم‌ترین بخش‌های فرزندآوری مربوط به مسائل قبل از اقدام به بارداری است. شما باید قبل از اینکه باردار شوید، مطابق با فرمول شاخص توده بدنی، در یک محدوده وزنی سالم قرار بگیرید. اگر دچار کم وزنی هستید وزن خودتان را افزایش دهید و اگر وزن زیاد یا چاقی مفرط دارید اقدام به کاهش وزن کنید. زیرا دستیابی به وزن سالم قبل از بارداری، می‌تواند شانس بارداری شما را بهبود بخشیده و خطر عوارض بارداری را به حداقل برساند. در این مقاله به اهمیت لاغری و کاهش وزن قبل از بارداری اشاره می‌کنیم و درباره عوارض آن نیز چند نکته ذکر خواهیم کرد.

عوارض چاقی در دوران بارداری چیست؟

داشتن شاخص توده بدنی (BMI)  برابر با ۳۰ و بالاتر از آن می تواند احتمال تخمک گذاری طبیعی را کاهش دهد. چاقی همچنین می تواند بر نتیجه لقاح آزمایشگاهی (IVF) تأثیر بگذارد. با افزایش BMI ، خطر IVF ناموفق نیز وجود دارد و در هر صورت چاقی مانع و خطری بزرگ بر سر باروری و فرزندآوری شما خواهد بود. چاقی در دوران بارداری خطر عوارض مختلف بارداری را افزایش می دهد، مهمترین خطرات بالا بودن وزن در حاملگی عبارتند از:

  • خطر سقط جنین
  • افزایش خطر به دنیا آمدن نوزاد مرده
  • شکست بارداری
  • دیابت بارداری
  • عارضه حاملگی که با فشار خون بالا همراه است و علائم آسیب سیستم اندام دیگر ، اغلب کلیه ها (پره اکلامپسی)
  • اختلال عملکرد قلبی
  • آپنه خواب
  • زایمان واژینال دشوار
  • افزایش احتمال به دنیا آمدن نوزاد از طرق عمل جراحی سزارین
لزوم کاهش وزن قبل از بارداری

ساده و معمول ترین روش های لاغری قبل از بارداری چه هستند؟

اگر شاخص توده بدنی تان در محدوده ۲۵ تا ۳۵ است می توانید از چند ماه پیش از اقدام برای بارداری روش های زیر را دنبال کنید تا با وزن بهتری وارد دوره حاملگی شوید:

  • یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید: روی مصرف غذاهای کامل و سرشار از مواد مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم تمرکز کنید. از خوردن غذاهای فرآوری شده، تنقلات شیرین و نوشیدنی های گازدار اجتناب کنید یا آن مصرف آن ها را محدود کنید.
  • کنترل دقیق هر وعده غذایی: به اندازه وعده های خود توجه کنید و از پرخوری خودداری کنید. از بشقاب ها و کاسه های کوچکتر برای کمک به کنترل وعده ها و اندازه غذایی که می خورید استفاده کنید.
  • فعالیت بدنی منظم داشته باشید: در تمرینات با شدت متوسط مانند پیاده روی سریع، شنا، دوچرخه سواری یا یوگای قبل از تولد شرکت کنید. حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته مطابق با توصیه پزشک یا مربی ورزشی خود را در دستور کار قرار دهید.
  • تمرینات قدرتی: تمرینات قدرتی را برای ایجاد توده عضلانی با رژیم غذایی خود ترکیب کنید زیرا این مساله می تواند به افزایش متابولیسم بدن شما کمک کند. برای یادگیری تکنیک ها و تمرینات متناسب با خود با یک متخصص یا مربی ورزشی مشورت کنید.
  • آب کافی بنوشید: در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید تا آب بدن تامین شده و از فرآیندهای متابولیک بدنتان حمایت شود.
  • مصرف نوشیدنی های شیرین را محدود کنید: برای لاغر شدن قبل از بارداری نوشیدنی های قندی مانند نوشابه، آب میوه ها و نوشیدنی های انرژی زا کالری بالایی دارند و ارزش غذایی بسیار بسیار کمی دارند. به جای آن سعی کنید آب یا انواع دمنوش ها را انتخاب کنید.
  • به اندازه کافی بخوابید: ۷ تا ۹ ساعت خواب باکیفیت در هر شب داشته باشید. استراحت کافی می تواند به تنظیم هورمون ها و حمایت از متابولیسم بدن کمک کند.
  • سطح استرس خود را مدیریت کنید: راه‌های سالمی برای مقابله با استرس پیدا کنید. مثلا تمرین تکنیک‌های تمدد اعصاب، درگیر شدن در سرگرمی‌ها و جستجوی حمایت از عزیزان تان از جمله این روش هاست.
  • از رژیم‌های لاغری سریع پرهیز کنید: روش‌های کاهش وزن سریع یا رژیم‌های غذایی شدید معمولاً توصیه نمی‌شوند، به خصوص اگر قصد بارداری دارید به هیچ عنوان دنبال این روش ها نباشید. چنین متدهایی می توانند بدن شما را از مواد مغذی ضروری محروم کنند و ممکن است در دراز مدت آسیب زا باشند.

مادران با چاقی مفرط سعی کنند بچه دار نشوند

کسانی که شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر از آن دارند هرچند که میتوانند صاحب فرزند شوند اما بهتر است که اینکار را انجام ندهند. آن ها باید با کمک ورزش و انواع رژیم لاغری اقدام به کاهش وزن کنند. خوشبختانه ورزش کردن و تا حد زیادی دنبال کردن رژیم های غذایی متعادل و سبک می توان وزن از دست داد و با وضعیت بهترین باردار شد ولی اگر شاخص توده بدنی بالایی داشته باشید ورزش و رژیم لاغری چندان به کاهش وزنتان کمک نهواهد کرد.

چنانچه شاخص توده بدنی بالای ۴۰ دارید و تاکنون با هیچکدام از روش های مرسوم لاغری نتوانسته اید وزن کم کنید و از طرفی به دنبال یک دوره سالم بارداری هستند، میتوانید پیش از آن به یک جراح لاغری خوب مراجعه کنید و درباره روش جراحی کاهش وزن با او صحبت کنید.

متخصص و جراح لاغری با روش هایی جراحی به کاهش وزن شما کمک میکند. ایمنترین روش لاغری برای خانم ها پیش از بارداری عبارتند از:

نکته: خانم هایی که چاقی مفرط دارند و با عمل جراحی از شر چاقی خلاص میشوند دست کم تا ۱ سال بعد از عمل باید صبر کنند و زیر نظر جراح لاغری اقدام به یک باردار شدن کند تا بدون هیچ دردسری صاحب فرزند شوند.

بارداری بعد از عمل لاغری چگونه خواهد بود؟

در ویدئو زیر دکتر طاها عنبرا در خصوص انجام عمل لاغری بعد از عمل لاغری توضیحاتی ارائه می دهند که مشاهده آن خالی از لطف نخواهد بود. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله بارداری و شیردهی بعد از عمل اسلیو را بخوانید.

میزان مجاز افزایش وزن در طول دوره بارداری چقدر باید باشد؟

همانطور که میدانید بارداری با افزایش وزن همراه است و هرچه جنین در داخل رحم بزرگتر میشود وزن مادر نیز افزایش میابد. در این میان مادرانی که بیش از حد چاق هستند احتمالا با اضافه وزن بالایی روبرو می شوند و بارداری آن ها به خطر می افتد.

کسانی که وزن کمی دارند نیز باید برای بارداری به وزن مشخصی برسند تا سلامتی جنین تضمین شود. بنابراین افرادی که وزن زیادی دارند باید اقدام به کاهش وزن قبل از بارداری کنند و آن هایی که وزن کم دارند میبایست وزن خود را بیشتر کنند.

میزان افزایش وزن مجاز در افرادی که اضافه وزن دارند بر اساس شاخص توده بدنی آن ها باید محاسبه شود. بر این اساس افرادی که:

  • BMI برابر با ۳۰ و بیشتر از آن دارند نهایتا مجاز هستند که تا ۵ تا ۸ کیلو گرم در بارداری اضافه وزن داشته باشند و قبل از آن حتما برای کاهش وزن اقدام کرده باشند تا وزنشان خیلی زیاد نشود.
  • همچنین BMI 25 تا ۲۹.۹  از ۷ تا ۱۱ کیلو وزنشان زیاد شود مشکلی پیش نمی آید ولی به شرطی که آن را کنترل کنند و از قبل بارداری نیز برای کاهش وزن خود اقدام کرده باشند.

برای کاهش وزن قبل از بارداری چه کنیم؟

برای داشتن یک دوره حاملگی و صد البته یک زایمان بدون مشکل باید مراقب افزایش وزن خودتان باشید. با در نظر گرفتن چند نکته زیر می توانید به کاهش وزن قبل از بارداری کمک کنید:

  • قبل از اقدام به بارداری حتما به یک متخصص زنان خوب مراجعه کنید
  • یک رژیم غذایی سالم بخورید
  • صحبت با یک متخصص رژیم غذایی یا متخصص چاقی و یا جراحی لاغری را در نظر بگیرید
  • حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط ​​یا ۷۵ دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید یا ترکیبی از فعالیت متوسط ​​و شدید داشته باشید (فعالیت ها ترجیحا در طول هفته پخش شود و یکجا انجام داده نشود)

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 24 تاريخ : چهارشنبه 6 دی 1402 ساعت: 18:54

خبرنامه