آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

ساخت وبلاگ

آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

آیا تا به حال عنوان فیلوفوبیا را شنیده اید؟ آیا می دانید فیلوفوبیا چیست؟ علل و علائم این فوبیای ناخوشایند به چه صورت است و برای غلبه بر آن چه باید کرد؟

عنوان philophobia از کلمه یونانی “Philos” (به معنی عشق) و “Phobos” (به معنی ترس) گرفته شده است.

یکی از مشهورترین افراد تاریخ که به این بیماری روانی و فوبیا دچار شده بود، ملکه الیزابت اول انگلستان بود.

مردم بر این باور هستند که علت فوبیای ملکه الیزابت به دلیل دیدن مادرش بود که توسط پدرش، پادشاه هنری هشتم به دلیل عشق، اعدام شد.

حتی با وجود اینکه ملکه چند رابطه جدی داشت، به هر قیمتی که شده بود از وارد شدن به دنیای ازدواج و عاشق شدن اجتناب کرد.

با توجه به این مثال می توان دریافت که در خصوص فوبیایی خاص و حساس صحبت می کنیم که از گذشته تا به حال در جامعه دیده  می شود و هر شخصی به یک نحوی با آن درگیر است.

در این مقاله همراه با ما باشید تا در خصوص ترس از عشق و بیماری فیلوفوبیا اطلاعات بیشتری کسب کنیم و این فوبیای عجیب را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.

فیلوفوبیا یا ترس از عشق را بهتر بشناسیم

همانطور که ذکر شد، ریشه واژه فیلوفوبیا ترس از عشق (یا ترس از عاشق شدن) است. فیلوفوبیا نوعی فوبیای خاص است که در آن فرد از ایجاد هر نوع وابستگی عاطفی به افراد دیگر می ترسد و وحشت شدید دارد.

قبل از اینکه عمیق تر به مسائل ترس و وحشت از عشق در این مقاله بپردازیم، ابتدا باید به سؤالات زیر پاسخ داد:

  • آیا ایده و تفکر عاشق شدن، شما را به حدی می ترساند که فقط با فکر کردن به اینکه قلب خود را به شخص دیگری بسپارید و عاشق شوید، احساس می کنید در شرف حمله پانیک یا عصبی هستید؟
  • آیا داشتن رابطه متعهدانه و عاشقانه سبب می شود احساس کنید در دام افتاده اید یا موقعیتی سخت برای شما به وجود آمده است؟
  • آیا از احساسات نسبت به جنس مخالف فرار می کنید و نمی توانید تصور کنید که زندگی خود را با شخص دیگری تقسیم می کنید؟
  • آیا هنگام حضور زوجین در پارک ها یا سالن های سینما یا هر نوع مکان عمومی دیگری، احساس ناراحتی می کنید؟

آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

اگر پاسخ به برخی از این سوالات، بله است، این احتمال وجود دارد که شما دچار فیلوفوبیا شده اید و از این فوبیا به شدت رنج می برید.

لازم به ذکر است که به غیر از سوالات بالا، موارد و نشانه های دیگری نیز وجود دارد که برای تشخیص مبتلا شدن به فیلوفوبیا باید آن ها را درباره خود تجزیه و تحلیل کنید.

چه چیزی باعث فیلوفوبیا می شود؟

دلایل ابتلا به فیلوفوبیا از فردی به فرد دیگر متفاوت است و گاهی اوقات تقریباً تشخیص دلایل ابتلا به آن غیرممکن است.

افرادی که در دوران کودکی، طلاق والدین خود را شاهد بوده اند یا هر نوع خشونت خانگی یا بدرفتاری را در خانه تجربه کرده اند، مستعد ابتلا به این فوبیا در دوران بزرگسالی زندگی خود هستند.

علل فیلوفوبیا به صورت مستقیم با تجربیات گذشته یا حال حاضر فرد مرتبط است و در نهایت ذهنیت فرد را شکل می دهد.

بنابراین، اگر شاهد رابطه ای باشید که در آن زوجی روزهای سختی را سپری می کنند و در نهایت از یکدیگر جدا می شوند و طلاق می گیرند، به احتمال زیاد ترس از عاشق شدن در شما ایجاد می شود.

همچنین، اگر از نوعی اختلال اضطرابی رنج می برید، ممکن است به دلیل کاهش سطح اعتماد به نفس، ترس از عشق را نیز تجربه کنید و به مرور زمان با شدت بالای فیلوفوبیا دست و پنجه نرم کنید.

افراد مضطرب و دارای زندگی سخت، ممکن است اینگونه فکر کنند که لیاقت عشق را ندارند و هیچ کس هرگز آن ها را دوست نخواهد داشت.

همین طرز تفکر سبب ایجاد ذهنیت منفی و پایه و اساس بیماری فکری فیلوفوبیا می شود.

اینگونه افراد دچار اضطراب و ترس شدید از عاشق شدن می شوند و به دنبال آن علائم فیزیکی در آن ها به وجود می آید.

آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

ترس از طرد شدن، دلشکستگی، جدایی یا طلاق ذهن این افراد را مملو از افکار منفی می کند و آن ها را از نشان دادن احساسات و ورود به روابط جدید باز نیز می دارد.

فیلوفوبیا می تواند به مرور زمان بر بسیاری از ابعاد زندگی انسان تاثیر بگذراد و گاهی به دلیل حملات عصبی تا پای نابودی زندگی فردی پیش برود. درنتیجه در صورت شناخت و اطمینان از ابتلا به آن باید روند درمان را آغاز کرد.

علائم فیلوفوبیا

همانطور که ذکر شد، دلایل زیادی برای ابتلا به فیلوفوبیا وجود دارد. علاوه بر وجود دلایل، علائم مختلفی نیز در خصوص این بیماری مطرح است.

لازم به ذکر است که هر فردی این علائم را به نحو متفاوتی تجربه می کند. قبل از اینکه به علائم رایج و شیوه های درمانی این فوبیا بپردازیم، باید به دو علائم اصلی و اساسی ترس از عشق اشاره کنیم. این دو علامت عبارت است از:

  • علائم روانی و ذهنی
  • علائم فیزیکی

علائم روانی و ذهنی

احساس ناتوانی و سردرگمی نسبت به شریک رابطه و زندگی از جمله مهم ترین علائمی است که از نظر علائم روانی و ذهنی می شود به فیلوفوبیا نسبت داد.

هنگامی که فرد نمی تواند در خصوص علاقه به شخص دیگری تصمیم درست بگیرد و با آوردن بهانه های مختلف، ترس خود را توجیه می کند، به مرور زمان دچار فیلوفوبیا می شود و پس از آن با عواقب گاهی جبران ناپذیر این فوبیا روبه رو خواهد شد.

علائم فیزیکی

لازم به ذکر است که تمامی افراد علائم فیزیکی یکسانی ندارند و برای هر شخصی این علائم متفاوت از دیگری است. این علائم به طور مشخص به شخصیت افراد و شدت وجود فوبیا در آن‎ها بستگی دارد.

رایج ترین علائم فیزیکی عبارت است از:

  • تنگی نفس
  • ضربان قلب سریع
  • موارد وحشت زدگی
  • اضطراب شدید و غیرقابل کنترل
  • ترس غیر منطقی
  • احساس درددر قفسه سینه
  • ترس شدید
  • تعریق بیش از حد بدن
  • بی حسی بدن
  • گریه بی اختیار

آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

تشخیص فیفوبیا

بر اساس تحقیقات و آنچه کارشناسان حوزه روان می گویند، هیچ دستورالعمل خاص و استانداردی برای تشخیص فیلوفوبیا یا ترس از عشق وجود ندارد.

یکی دیگر از دلایل عدم وجود روش دقیق برای تشخیص قطعی آن، محدود بودن اطلاعات در مورد فیلوفوبیا است.

زیرا به طور کلی اغلب افراد مبتلا به این فوبیا، ترجیح می دهند به جای درمان با آن زندگی کنند و در سکوت بمانند.

به همین ترتیب، در حالی که اکثر افراد مبتلا به این فوبیا از ترس شدید خود آگاه هستند، ممکن است تمایلی به صحبت با پزشکان یا روان شناسان در مورد این موضوع نداشته باشند.

فرد مبتلا به فیلوفوبیا ممکن است از هر موقعیتی که سبب به وجود آمدن عشق در او می شود، اجتناب کند. با این حال، نادیده گرفتن فیلوفوبیا می تواند آن را به مراتب بدتر کند.

چگونه فیفوبیا درمان می شود؟

افراد مبتلا به فیلوفوبیا برای درمان این بیماری نیاز به مشورت با متخصص سلامت روان دارند.

برای برخی از فوبیاها، پزشکان یا تراپیست ها افراد را با قرار دادن تدریجی در معرض شی، مکان، موقعیت، حیوان یا احساسی که سبب ترس آنها شود، روند درمان را آغاز می کنند.

پزشکان این نوع درمان را حساسیت زدایی یا خوددرمانی می نامند.

برخی از فوبیاها به دلیل پیچیدگی نیازمند درمان های دیگر و پیچیده تر هستند و بهبودی آن ها به مراتب زمان بیشتری را می برد.

انواع مختلفی از درمان هایی که متخصصان سلامت روان می توانند استفاده کنند عبارت است از:

  • مشاوره
  • روان درمانی
  • درمان شناختی-رفتاری (CBT)

در موارد نادر، افراد ممکن است برای درمان فوبیای خود نیاز به دارو در کنار روان درمانی یا خوددرمانی داشته باشند. در این موارد، پزشک ممکن است برخی از داروهای زیر را تجویز کند:

  • داروهای ضد افسردگی
  • آرام بخش ها
  • مسدود کننده های بتا

آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

عوامل تشدید کننده فیفوبیا در افراد چیست؟

فیلوفوبیا یا ترس از عشق نیز می تواند مانند هر نوع فوبیای دیگری با توجه به شدت و میزان مبتلا، سن، جنسیت و زمینه اجتماعی بیمار، شرایط بد و خطرناکی را برای بیمار به وجود آورد.

روانکاوان توافق دارند که یکی از عوامل خطر برای ایجاد فیلوفوبیا، از دوران کودکی فرد و رابطه او با والدین اش، نشات می گیرد.

اولین پیوندی که کودک برقرار می کند با مادر خویش است. کودکی که با مادرش رابطه ای منفی داشته باشد، ممکن است در بزرگسالی نیز پیوندهای شکننده ای در او به وجود آید که نمود آن می تواند فیلوفوبیا باشد.

برخی از کارشناسان معتقدند که ژنتیک نیز ممکن است به عنوان عامل خطر برای ایجاد فیلوفوبیا باشد، اما تحقیقات در این خصوص دارای ابهام است و کامل نیست.

چگونه درمان گر مناسب را برای کار با او و آغاز درمان پیدا کنیم

یافتن درمانگر مناسب می تواند فرآیند همراه با آزمون و خطا باشد. اگر آماده همکاری با درمانگر هستید، با تحقیق در مورد انواع مختلف درمان شروع کنید تا متوجه شوید که درمانگر خاص چگونه درمان شما را انجام می دهد.

سپس، از میان کسانی که در نظر دارید به آن ها مراجعه کنید، در مورد تخصص آن ها بپرسید. شما نیازمند فردی هستید که در زمینه فیلوفوبیا تجربه و تخصص داشته باشد.

در نهایت، مطمئن شوید که آن فرد مجوزهای مناسب و رسمی برای آغاز روند درمان شما را دارد. پس از آن می توانید با خیالی آسوده منتظر پایان درمان و اتمام ترس و وحشت خود باشید.

اگر با درمانگری احساس راحتی نمی کنید، امتحان کردن دیگر درمانگرها آسان است و باید آنقدر این مسیر را ادامه داد تا بهترین درمانگر برای فرد یافت شود.

چگونه به تنهایی می توان روی درمان فیلوفوبیا کار کرد؟

به جز مراجعه به درمانگر، می توان فعالیت هایی را جهت کاهش ترس از عشق انجام داد. این فعالیت ها و تمرینات را می توان به تنهایی یا با کمک درمانگر انجام داد. برخی از این فعالیت ها عبارت است از:

آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

  • تاریخچه رابطه خود با دیگران را ارزیابی کنید تا متوجه شوید آیا آسیبی در گذشته سبب ترس شما از عشق در رابطه جدید است یا خیر.
  • صداهای منفی را در ذهن خود شناسایی کنید تا از احساس خوشبختی در روابط شما جلوگیری نکند.
  • به خودتان اجازه دهید تا احساسات منفی را احساس کنید. سپس تصمیم به کنار گذاشتن آن ها کنید.
  • پیش فرض هایی را که در مورد روابط دارید زیر سوال ببرید و روابط عاشقانه را مجدد در ذهن خود ارزیابی کنید
  • به دنبال مانع یا منبع اصلی ترس از عشق و وحشتی که در شما نسبت به این موضوع وجود دارد، باشید.

نتیجه گیری

پزشکان اطلاعات محدودی در مورد فیلوفوبیا یا ترس از عشق دارند و افرادی که با این عارضه زندگی می کنند ممکن است همیشه درباره اضطراب خود صحبت نکنند.

به طور مشابه، زمانی که افرادی این بیماری را تجربه می کنند، همیشه مایل به مشورت یا شرکت در مطالعات نیستند.

درنتیجه محققان در خصوص فیلوفوبیا نظرات متفاوتی دارند. از آنجایی که کارشناسان هنوز فیلوفوبیا را همه گیر نمی دانند، پزشکان به دنبال دستورالعمل‎های درمانی برای سایر فوبیاها هستند.

برای به دست آوردن درک بهتر از فیلوفوبیا، باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد تا پزشکان متخصص بیاموزند که چگونه از افرادی که با این فوبیا زندگی می کنند، حمایت‎های لازم را کنند.

لازم به ذکر است که فیلوفوبیا می تواند مانع از تجربه روابط رضایت بخش شود. زیرا افرادی که از این ترس رنج می برند، اضطراب و استرس قابل توجهی در رابطه با روابط عاشقانه و صمیمیت دارند.

اینگونه افراد ممکن است به دلیل آسیب های گذشته و بی اعتمادی که در آن ها به وجود آمده است، از به اشتراک گذاشتن جزئیات شخصی یا ایجاد روابط عاشقانه بترسند.

اگر شما یا فردی در زندگی شما با این وضعیت زندگی می کند، مشاوره یا درمان می تواند به غلبه بر ترس و وحشت از عشق کمک کند و آموخت که چگونه روابط رضایت بخشی را دارا بود.

آیا با ترس از عشق یا فیلوفوبیا آشنا هستید؟

سوالات متداول

  • فیلوفوبیا چیست؟

عنوان فیلوفوبیا philophobia از کلمه یونانی “Philos” (به معنی عشق) و “Phobos” (به معنی ترس) گرفته شده است.

همانطور که ذکر شد، ریشه واژه فیلوفوبیا ترس از عشق (یا ترس از عاشق شدن) است. فیلوفوبیا نوعی فوبیای خاص است که در آن فرد از ایجاد هر نوع وابستگی عاطفی به افراد دیگر می ترسد و وحشت شدید دارد.

  • فیلوفوبیا چه علائمی دارد؟

دلایل زیادی برای ابتلا به فیلوفوبیا وجود دارد. علاوه بر وجود دلایل، علائم مختلفی نیز در خصوص این بیماری مطرح است.

لازم به ذکر است که هر فردی این علائم را به نحو متفاوتی تجربه می کند. قبل از اینکه به علائم رایج و شیوه های درمانی این فوبیا بپردازیم، باید به دو علائم اصلی و اساسی ترس از عشق اشاره کنیم. این دو علامت عبارت است از:

  • علائم روانی و ذهنی
  • علائم فیزیکی
  • نحوه درمان فیلوفوبیا چگونه است؟

افراد مبتلا به فیلوفوبیا یا ترس از عشق برای درمان این بیماری نیاز به مشورت با متخصص سلامت روان دارند.

برای برخی از فوبیاها، پزشکان یا تراپیست ها افراد را با قرار دادن تدریجی در معرض شی، مکان، موقعیت، حیوان یا احساسی که سبب ترس آنها شود، روند درمان را آغاز می کنند.

برخی از فوبیاها به دلیل پیچیدگی نیازمند درمان های دیگر و پیچیده تر هستند و بهبودی آن ها به مراتب زمان بیشتری را می برد.

در موارد نادر، افراد ممکن است برای درمان فوبیای خود نیاز به دارو در کنار روان درمانی یا خوددرمانی داشته باشند. در این موارد، پزشک ممکن است برخی از داروهای زیر را تجویز کند:

  • داروهای ضد افسردگی
  • آرام بخش ها
  • مسدود کننده های بتا
  • چرا فیلوفوبیا در افراد به وجود می آید؟

دلایل ابتلا به فیلوفوبیا از فردی به فرد دیگر متفاوت است و گاهی اوقات تقریباً تشخیص دلایل ابتلا به آن غیرممکن است.

افرادی که در دوران کودکی، طلاق والدین خود را شاهد بوده اند یا هر نوع خشونت خانگی یا بدرفتاری را در خانه تجربه کرده اند، مستعد ابتلا به این فوبیا در دوران بزرگسالی زندگی خود هستند.

علل فیلوفوبیا به صورت مستقیم با تجربیات گذشته یا حال حاضر فرد مرتبط است و در نهایت ذهنیت فرد را شکل می دهد.

همچنین، اگر از نوعی اختلال اضطرابی رنج می برید، ممکن است به دلیل کاهش سطح اعتماد به نفس، ترس از عشق را نیز تجربه کنید و به مرور زمان با شدت بالای فیلوفوبیا دست و پنجه نرم کنید.

  • نحوه خود درمانی در بیماری فیلوفوبیا چیست؟

به جز مراجعه به درمانگر، می توان فعالیت هایی را جهت کاهش ترس از عشق و اضطراب انجام داد.

  • تاریخچه رابطه خود با دیگران را ارزیابی کنید تا متوجه شوید آیا آسیبی در گذشته سبب ترس شما از عشق در رابطه جدید است یا خیر.
  • صداهای منفی را در ذهن خود شناسایی کنید تا از احساس خوشبختی در روابط شما جلوگیری نکند.
  • به خودتان اجازه دهید تا احساسات منفی را احساس کنید. سپس تصمیم به کنار گذاشتن آن ها کنید.
  • پیش فرض هایی را که در مورد روابط دارید زیر سوال ببرید و روابط عاشقانه را مجدد در ذهن خود ارزیابی کنید
  • به دنبال مانع یا منبع اصلی ترس از عشق و وحشتی که در شما نسبت به این موضوع وجود دارد، باشید.

منبع :

 

به این مطلب امتیاز دهید

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 181 تاريخ : چهارشنبه 20 بهمن 1400 ساعت: 16:59

خبرنامه