۶ مورد از رایج ترین عوارض بوتاکس معده برای لاغری

ساخت وبلاگ

بوتاکس معده یک روش جدید است که ادعا می شود می تواند به کاهش وزن در برخی افراد کمک کند. این یک روش ساده است که از طریق آندوسکوپی انجام می شود و چون هنوز مطالعات زیادی پیرامون آن صورت نگرفته به همگان توصیه نمی شود. تا کنون تعداد عوارض در خصوص تزریق بوتاکس به معده گزارش شده که نشان می دهند این روش چندان هم ایمن نیست. در این مقاله ما ۶ مورد از رایج ترین عوارض بوتاکس معده را توضیح داده ایم.

۱. خون ریزی (از شایع ترین عوارض بوتاکس معده)

خیلی کم پیش می آید که در حین تزریق بوتاکس معده خونریزی شدید ایجاد شود زیرا اغلب پزشکان و متخصصانی که اینکار را انجام می دهند حرفه ای هستند و با دقت عمل می کنند. با این حال ما به عنوان یکی از رایج ترین عوارض بوتاکس معده، با خونریزی جزئی در معده مواجه خواهیم شد زیرا خواه ناخواه سوزنی که بوتاکس از تریق آن تزریق می شود دیواره معده را هرچند کم، اما بلاخره سواخ می کند.

اگر خونریزی معده کم باشد بند آوردن آن بسیار آسان است و جای نگرانی نیست. با این حال اگر شدید باشد برای مهتر آن نیاز به داروهایی خواهد بود که پزشک تزریق خواهد کرد.

همچنین باید به این نکته توجه کنیم که مصرف برخی داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین در طی چند روز قبل و بعد از تزریق می تواند شانس خونریزی را افزایش دهد و باید از مصرف آن ها اجتناب کرد تا زمانی که پزشک به شما بگویید مصرفشان مساله ای ندارد.

۲. احتمال واکنش آلرژیک به تزریق سم

یکی از نادرترین عوارض بوتاکس معده که ممکن است در برخی افراد رخ دهد، احتمال بروز واکنش آلرژیک است. در واقع برخی افراد به سم بوتولینوم حساسیت دارند و نمی توانند آن را در هیچ دزی تحمل کنند. اگر شما از قبل بعد از تزریق بوتاکس به هر ناحیه از بدن دچار علائم حساسیت و آلرژی شده اید نباید بوتاکس معده انجام دهید زیرا ممکن است برایتان بسیار گران تمام شود.

همچنین تزریق بوتاکس برای افرادی که بیماری های عضلانی رنج می برند می توان کار بیهوده و خطرناکی باشد. هرچند که تزریق بوتاکس معده در این افراد در نهایت با داروهای ضد حساسیت برطرف می شود اما بهتر است در کل به فکر آن نباشید.

۳. سندرم شبه آنفولانزا

در متون پزشکی به سندرومی اشاره شده که به آن سندروم شبه آنفولانزا گفته می شود. این سندروم بیشتر در خصوص تزریق بوتاکس مطرح می شود. زمانی که مقدار زیادی سم سم بوتولینوم به بدن تزریق شود علائمی ایجاد می کنند که شبیه به بیماری آنفولانزا است. مثلا ضعف عمومی، تب، بی حالی و …. می توانند تعدادی از این علائم باشند که در آنفولانزا نیز گزارش می شوند.

بنابراین اگر پزشک بیش از اندازه بوتاکس به معده تزریق کند شما یکی از عوارض بوتاکس معده یعنی سندروم شبه آنفولانزا را تجربه خواهید کرد. این مشکل ممکن است۲ تا سه هفته پس از تزریق شما را درگیر کنند. سندرم شبیه آنفولانزا ممکن است در صورت بروز موفقیت این روش را تحت تاثیر قرار داده و منجر به شکست آن شود.

۴. یبوست

یبوست یکی از شایع ترین عوارض بوتاکس معده در بیشتر افراد است. زمانی که به معده بوتاکس تزریق می شود ممکن است به دلیل عدم هضم کافی غذا در معده، شخص دچار یبوست شود.

هرچند که یبوست یکی از عوارض بوتاکس معده است اما نشان می دهد که سم در حال اثر گذاری است و نتیجه داده. پزشک معمولا داروهای نرم کننده مدفوع یا ملین ها را برای بیماران پس از بوتاکس تجویز می کند با این حال یبوست در کل مشکل گوارشی ناخوشایندی است و اگر مزمن باشد می تواند دردسر ساز شود.

افرادی که بعد از تزریق، یبوست را به عنوانی یکی از عوارض بوتاکس معده تجربه می کنند به جز دارو می توانند رژیم غذایی خود را متعادل و پر فیبرتر کنند تا از بروز یبوست پیشگیری کنند یا آن را کاهش دهند.

۵. کاهش اشتها

هدف اصلی از تزریق بوتاکس کاهش اشتها است. اما در برخی از افراد ممکن است کاهش اشتها بیشتر از حد انتظار باشد و شخص تمایل بسیار کمی به غذا خوردن داشته باشد.

این کاهش اشتها ممکن است چند ماه طول بکشد و اگر شما نتوانید کالری مورد نیاز بدن خود را در نتیجه این بی اشتهایی تامین کنید، با مشکلاتی مانند بی حالی و بیماری مواجه می شوید. بنابراین بهتر است در خصوص کاهش اشتها به عنوان یکی از عوارض بوتاکس معده با پزشک خود صحبت کنید.

۶. برگشت وزن

به طور کلی اثرگذاری سم بوتولینوم محدود و کوتاه مدت است. این سم به هر جایی از بدن که تزریق شود، می تواند بین ۴ تا ۶ ماه و حتی کمی بیشتر نیز دوام داشته باشد اما بعد از آن اثرش را از دست می دهد و به صورت طبیعی جذب یا دفع می شود.

بنابراین ما یکی از عوارض بوتاکس معده را برگشت پذیر بودن می دانیم. زیرا نتایج دوباره بر می گردد. و اگر شخص دوباره بخواهد تزریق کند مجددا خطر عوارض بوتاکس که ممکن است قبلا تجربه کرده باشد را به جان می خرد.

به طور مشخص و دقیق تر کسانی که برای کاهش وزن به سراغ بوتاکس معده می روند بعد می توانند انتظار داشته باشند که بین ۴ تا ۵ ماه نتایج دوام داشته باشد. و این بدان معناست که شما ۴ تا ۵ ماه فرصت دارید تا یک عادت غذایی سالم تر و همچنین یک برنامه ورزشی منظم در زندگی خود ایجاد کنید اگر در طول این مدت موفق به تغییر سبک زندگی نشوید بعد از اتمام اثر بوتاکس، همه چیز کم کم مانند سابق می شود.

جایگزین بوتاکس معده چیست؟

برای افرادی که شاخص توده بدنی بین ۲۵ تا ۳۰ دارند انجام تمرینات ساده ورزشی به همراه دنبال کردن انواع رژیم لاغری اصولی می توانند کاهش وزن به دنبال داشته باشد. همچینن افرادی که شاخص توده بدنی بین ۳۰ تا ۴۰ دارند علاوه بر ورزش و رژیم لاغری نیاز به مداخلات و درمان های پزشکی دارند تا لاغر شوند.

همچنین برای کسانی که شاخص توده بدنی بالای ۴۰ دارند؛ چنانچه روش های نامبرده موثر نباشد بهتر است روی انجام عمل های لاغری مانند اسلیو معده یا بای پس معده تمرکز شود.

منابع

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 90 تاريخ : دوشنبه 14 آذر 1401 ساعت: 11:39

خبرنامه