معرفی انواع فیزیوتراپی بر اساس کاربرد

ساخت وبلاگ

بررسی معرفی انواع فیزیوتراپی بر اساس کاربرد

انواع مختلفی از روش های درمانی فیزیوتراپی برای درمان طیف وسیعی از شرایط پزشکی قابل استفاده هستند. در ادامه این مقاله از سایت دکتر مسعود اعتدالی متخصص کایروپراکتیک به بررسی معرفی انواع فیزیوتراپی بر اساس کاربرد خواهیم پرداخت.

درمان با وستیبولار

این روش به منظور درمان مشکلات تعادل ناشی از اختلالات گوش داخلی انجام می گیرد. فیزیوتراپی وستیبولار شامل تمرینات و تکنیک های دستی است که به برای دستیابی به تعادل فرد موثر می باشند.

فیزیوتراپی فیزیولوژیکی

این روش می تواند به مبتلایان به اختلالات عصبی و شرایطی مانند بیماری آلزایمر، آسیب مغزی، فلج مغزی، بیماری اسکلروز متعدد، بیماری پارکینسون، آسیب نخاعی و سکته مغزی کمک کند. این درمان با هدف افزایش عملکرد اندام ها، درمان فلج و افزایش معکوس قدرت عضلات با کاهش آتروفی (میزان تحلیل رفتن) عضلات انجام می شود.

فیزیوتراپی ارتوپدی

این روش صدمات اسکلتی در قسمت های عضلانی، استخوان ها، رباط ها و تاندون ها را ارزیابی و درمان می کند. این روش درمانی بیشتر برای شرایط پزشکی مانند شکستگی، تاندونیت، بورسیت، مشکلات پزشکی مزمن و توانبخشی یا بهبودی بعد از جراحی ارتوپدی مناسب است.

فیزیوتراپی سالمندان

این روش درمانی می تواند به سالمندانی که دارای بیماری هایی خاص مانند آرتریت، پوکی استخوان، بیماری آلزایمر، تعویض مفصل ران و زانو، اختلالات تعادل و بی اختیاری ادرار هستند کمک کند. این نوع روند درمانی با هدف بازگرداندن تحرک، کاهش درد و افزایش سطح آمادگی جسمی سالمندان انجام می شود.

توانبخشی قلبی و عروقی و ریوی

توانبخشی قلبی و عروقی و ریوی می تواند به نفع افراد مبتلا به برخی شرایط قلبی ریوی و بیمارانی که تحت جراحی قلب قرار گرفته اند، باشد. درمان می تواند استقامت بدنی بیمار را افزایش دهد.

فیزیوتراپی کودکان

این روش درمانی در کودکان با هدف تشخیص، معالجه و مدیریت شرایطی که بر نوزادان، کودکان و نوجوانان تأثیر می گذارد از جمله تأخیر در رشد، فلج مغزی، اسپینا بیفیدا، تورتیکولیس انجام می شود.

درمان مراقبت از زخم

این روش درمانی می تواند از طریق بهبود گردش خون و میزان اکسیژن رسانی باعث تسریع روند بهبودی زخم شود.

شایع ترین عوارض فیزیوتراپی | بهترین متخصص کایروپراکتیک

درمان سرکوب کننده

درمان سرکوب کننده می تواند به تخلیه مایعات انباشته شده در بیماران مبتلا به لنفادنوم و سایر شرایطی که باعث تجمع مایعات می شوند، کمک کند.

توانبخشی عضلات کف لگن

توانبخشی عضلات لگن می تواند به درمان بی اختیاری ادرار یا مدفوع، فوریت ادراری و درد لگن در زنان و مردان کمک کند.

علاوه بر تمرینات دستی، فیزیوتراپی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سونوگرافی، برای بهبود جریان خون با گرم کردن تاندون ها، ماهیچه ها و بافت ها
  • فنوتیپ، استفاده از سونوگرافی برای ارائه داروهای خاص مانند استروئیدهای موضعی
  • تحریک الکتریکی، که از الکترودهای موضعی روی پوست بدن برای کاهش درد و افزایش قابلیت های عملکردی بیمار استفاده می کند. یکی از انواع تحریک الکتریکی از راه پوست (TENS) انجام می شود و در بعضی مواقع در فیزیوتراپی، از روش یونتوفورز استفاده می شود که روند ترکیبی کاربرد داروهای ضد التهابی همراه با روش های تحریک الکتریکی می باشد. فیزیوتراپیست ها مناسب ترین روش درمانی را توصیه می کند.

تشخیص نیاز به مراجعه فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر

شاید تصمیم گیری در مورد اینکه بیمار نیاز به فیزیوتراپیست دارد و یا کاردرمانی تا حدودی سخت باشد. یک فیزیوتراپیست روی درمان نواحی آسیب دیده و تلاش برای بهبود توانایی فرد در انجام حرکات او تمرکز خواهد کرد. در همین حال، یک متخصص کاردرمانی به فرد آسیب دیده کمک می کند تا بعد از یک دوره نقص جسمی، بتواند فعالیت های روزمره خودش را به طور مستقل انجام دهد. به عنوان مثال، این امکان وجود دارد که بیمار سکته مغزی بعد از سکته عملکرد قسمت های از بدن خودش را مانند بازو از دست بدهد. در این صورت بیمار برای بهبودی کامل و تقویت قدرت و حرکت دادن بازو خود نیاز به یک فیزیوتراپیست دارد.

دکتر مسعود اعتدالی بهترین متخصص کایروپراکتیک را در اینستاگرام دنبال کنید

در عین حال، بیمار ممکن است برای بازیابی عملکرد و به کارگیری بازو اسیب دیده خودش به یک متخصص کاردرمانی احتیاج داشته باشد. یک متخصص کاردرمانی نیز می تواند برای بهبود روند زندگی بیماران تغییراتی ایجاد کرده و یا ابزارهای ویژه ای را فراهم کند تا انجام کار و فعالیت های روزمره برای بیمار راحت تر شود.

راهنمایی:

اگر به دنبال درمان جراحت و یا آسیب هستید و قدرت و می خواهید حرکت یک قسمت خاصی از بدن را بازیابی کنید، فیزیوتراپی احتمالاً انتخاب مناسب تر و بهتری برای شما خواهد بود. در شرایطی که به دنبال راهکارهای برای آسانتر شدن فعالیت های روزمره زندگی خود هستید کاردرمانی مناسب تر خواهد بود. اگر مطمئن نیستید که به فیزیوتراپی نیاز دارید و یا کاردرمانی بهتر است برای تشخیص مناسب با پزشک خود مشورت کنید.


مطالعه بیشتر:

عوامل موفقیت جراحی تعویض مفصل زانو

موارد تجویز فیزیوتراپی

نشانه های اولیه روماتیسم مفصلی

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 77 تاريخ : شنبه 3 دی 1401 ساعت: 13:58

خبرنامه