آشنایی با قله لوبوچه و راهنمای صعود

ساخت وبلاگ

لوبوچه یا لوبوجه یکی از کوههای محبوب در رشته کوه هیمالیا و نپال به شمار می رود. این کوه دارای دو قله اصلی لوبوچه شرقی و لوبوچه غربی می باشد. لوبوچه شرقی با ارتفاع ۶۱۱۹ متر به عنوان یک قله ترکینگ در نپال شناخته می شود چرا که صعود به آن نیاز به کار فنی سطح بالا نخواهد داشت. لوبوچه غربی با ارتفاع ۶۱۴۵ نیز به عنوان یکی از قله های اکسپدیشن یا کوهنوردی مورد توجه کوهنوردان است.

همین آسان تر بودن قله شرقی باعث شده که به مراتب بیش از همتای غربی آن صعود شود. با این حال بسیاری از کوهنوردان حتی صعود خود به قله شرقی را نیز تا یک قله کاذب در نزدیکی قله اصلی انجام می دهند!

اولین صعود ثبت شده به قله لوبوچه شرقی توسط لورنس نیلسون و آنگ شرپا گیالجن انجام شده است. اولین صعود لوبوچه غربی به سال ۱۹۵۵ از طریق گردنه جنوبی باز می گردد.

صعودهای مهم

در سال ۱۹۹۸ و از ۲۹ سپتامبر تا ۱ اکتبر، توماس هومار و یانز یگلیچ اسلوونیایی به همراه کارلوس کارسولیو اسپانیایی مسیری جدید در جبهه شمال شرقی لوبوچه شرقی به سبک آلپی باز کردند. این مسیر به نام تاکینگ ابوت تسامپا یا صبحت کردن درباره تسامپا با درجه سختی (V-VI، ۵.۹، WI4، ۸۵ درجه، ۹۰۰ متر) می باشد.

در امتداد ستون برجسته جنوب غربی لوبوچه شرقی نیز چند مسیر باز شده است. در سال ۱۹۹۱، اریک برند و پمبا نوربو ازثابت گذاری به منظور صعود ستون غربی به قله شمال غربی استفاده کردند و مسیری با درجه سختی طبیعی ۵.۱۰ و درجه سختی مصنوعی A3 گشودند.

کارلوس میگل و ادوارد سانچز نیز از طریق یک مسیر با درجه سختی ۶b+ توانستند از ستون غربی لوبوچه در سال ۱۹۹۵ صعود کنند. مسیرهای دیگری هم در این کوه باز شده است که از جمله سختترین آنها می توان به مسیر ترور شبانه با درجه سختی (VI، WI5+، AI4، M7، ۸۵ درجه) در یک تلاش ۳۷ ساعتی اشاره کرد.

لوبوچه یا لوبوجه یکی از کوههای محبوب در رشته کوه هیمالیا و نپال به شمار می رود. این کوه دارای دو قله اصلی لوبوچه شرقی و لوبوچه غربی می باشد. لوبوچه شرقی با ارتفاع 6119 متر به عنوان یک قله ترکینگ در نپال شناخته می شود چرا که صعود به آن نیاز به کار فنی سطح بالا نخواهد داشت. لوبوچه غربی با ارتفاع 6145 نیز به عنوان یکی از قله های اکسپدیشن یا کوهنوردی مورد توجه کوهنوردان است.

دیدی زیبا از قله

یکی از ویژگی های خاص لوبوچه دید فوق العاده از قله آن است. این کوه توسط برخی از بلندترین کوه های کره زمین احاطه شده است و منظره قله لوبوچه ، پانورامایی از توده اورست/لوتسه/نوپسته، ماکالو، پومری، آمادابلام، چوآیو، تامسرکو و کوه های بسیار دیگر ارایه می دهد.

راهنمای صعود به لوبوچه شرقی

لوبوچه شرقی یک از محبوبترین کوه ها برای کوهنوردی در هیمالیا به خصوص برای کسانیست که تجربه فنی کمی داشته یا می خواهند خود را برای صعودهای جدی تر آماده کنند. این کوه در منطقه خمبو واقع شده است.

برای رسیدن به این منطقه اساسا دو راه در پیش دارید.

اول اینکه خودتان را با اتوبوس یک روزه به جیری برسانید و حدود ۱۳ روز پیاده روی کنید تا به کمپ اصلی قله برسید.

راه دوم هم این است که از کاتماندو به لوکلا پرواز کرده و این زمان را به ۶ تا ۷ روز کاهش دهید.

در صورت رسیدن به لوکلا با پرواز بایست به فاندینگ رفته و سپس خودتان را به نامچه بازار برسانید. پس از نامچه بازار راهپیمایی شما تا دبوچه و سپس پریچه ادامه خواهد داشت.

سپس باید خودتان را به بیس کمپ لوبوچه شرقی بین دوگلا و دزونگلا برسانید. از دوگلا تا بیس کمپ یک پیاده روی سربالایی ۲-۳ ساعتی در پیش خواهید داشت.

لوبوچه یا لوبوجه یکی از کوههای محبوب در رشته کوه هیمالیا و نپال به شمار می رود. این کوه دارای دو قله اصلی لوبوچه شرقی و لوبوچه غربی می باشد. لوبوچه شرقی با ارتفاع 6119 متر به عنوان یک قله ترکینگ در نپال شناخته می شود چرا که صعود به آن نیاز به کار فنی سطح بالا نخواهد داشت. لوبوچه غربی با ارتفاع 6145 نیز به عنوان یکی از قله های اکسپدیشن یا کوهنوردی مورد توجه کوهنوردان است.

مسیر صعود

خط الراس جنوب شرقی لوبوچه شرقی محبوب ترین مسیر این کوه هست که با درجه سختی PD+ در سیستم کوهنوردی ارزیابی می گردد.

از بیس کمپ در ارتفاع ۴۷۰۰ متری ، دو ساعت در مسیری کاملا مشخص تا اولین جای مناسب برای کمپ ارتفاع بالا در ارتفاع ۵۰۰۰ متری فاصله در پیش خواهد بود.

از اینجا مسیر به سمت یک سری از تخته سنگ ها با شیب فزاینده ادامه پیدا می کند تا به خط الراس جنوب شرقی دست پیدا کنید. این صفحات معمولا پوشیده از برف و یخ می باشند.

در قسمت آخری و زیر سوار شدن به یال قله شیب تا ۴۵ درجه افزایش می یابد که به صورت یک دیواره برفی می باشد. احتمال وجود طناب ثابت کار گذاشته شده توسط سایرین در این قسمت وجود خواهد داشت.

ارتفاع شروع خط الراس تقریبا ۵۵۰۰ متر ارتفاع دارد که برخی به عنوان کمپ از آن محل استفاده می کنند. یک نکته دیگر در امتداد مسیر فاصله نسبتا زیاد قله کاذب با قله اصلی است که با فراز و نشیب همراه خواهد بود. به همین دلیل بعضا کوهنوردان از رفتن به قله اصلی اجتناب می کنند و از همین قله کاذب باز می گردند!

۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)
پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 51 تاريخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1402 ساعت: 16:26

خبرنامه