بهترین روش برای از بین بردن جوش【سال1402】❤️

ساخت وبلاگ

افراد بسیاری از داشتن جوش در پوست صورت و بدن خود رنج می برند و به دنبال یافتن راه حلی برای این مشکل می باشند. جوش هایی که در صورت و بدن ایجاد می شوند، دلایل متعددی دارند که باید از ریشه درمان شوند تا گسترش نیابند. جوش بیشتر در سنین بلوغ و در صورت استفاده از مواد غذایی چرب، افزایش می یابد. برای درمان این جوش ها از مواد شوینده خاص مانند صابون، فوم شستشو، ژل شستشو و … می توان استفاده کرد. هر یک از این مواد شوینده می توانند تاثیر بسزایی بر پوست بگذارند. شما می توانید در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را با بهترین روش برای از بین بردن جوش آشنا کنیم.

جوش چیست؟

جوش صورت از جمله مشکلات بسیار متداول در بین جوانان و نوجوانان است. به طور معمول به علت تجمع سلول های مرده و چربی در منافذ پوست، اطراف فولیکول های مو به وجود می آید. انسان های مختلف امکان دارد که این آکنه را به صورت جوش های سر سیاه، سر سفید یا التهاب در پوست خود مشاهده کنند، مخصوصا در صورتی که روی گونه ها، پیشانی و چانه قابل مشاهده باشد. در ضمن این جوش ها می توانند در بزرگسالی دیده شوند و می توانند ناشی از عواملی از جمله تغییرات هورمونی ناشی از بارداری یا زایمان، برخی بیماری ها یا مراقبت نامناسب از پوست باشند.

 جوش چیست؟

انواع جوش ها

جوش ها انواع مختلفی دارد که هر یک از آن ها ویژگی خاصی دارند و به سبب این ویژگی ها، از یکدیگر مجزا هستند. در ادامه انواع آن را برای شما ذکر خواهیم کرد:

جوش های التهابی : این نقاط قرمز و گاهی متورم هستند. دلیل این جوش ها این است که باکتری های موجود در صورت منافذ سطح پوست را می بندد و جوش ها ظاهر می شوند. جوش های التهابی، جوش هایی هستند که حاوی چرک هستند و معمولاً اندازه متوسطی دارند.

جوش های غیرالتهابی : برعکس آکنه های التهابی، آکنه های غیر التهابی به درمان های بدون نسخه پاسخ می دهند. این جوش ها که به دو دسته سر سفید و سر سیاه تقسیم می شوند، عموماً باعث التهاب پوست نمی شوند. پاکسازی پوست می تواند این جوش ها را از بین ببرد.

پاپول ها : پاپول ها زمانی ایجاد می شوند که پوشش اطراف منافذ صورت به دلیل التهاب شدید شکسته شود. پوست اطراف این منافذ اغلب صورتی است.

ندول ها : ندول های آکنه صورت عمیق هستند و درمان های خانگی آنها را از بین نمی برند. درمان های بالینی مناسب ترین درمان برای این نوع آکنه صورت است.

کیست ها : کیست‌ها عمیق‌تر از گره‌ها هستند و برآمدگی‌های سفید یا قرمز هستند که در اثر عفونت ایجاد می‌شوند. این نوع جوش ها که اغلب به اسکار تبدیل می شوند نیاز به درمان های بالینی دارند و برای رفع آن ها فقط مراجعه به مراکز معتبر و پزشکان متخصص نیاز است.

ایجاد جوش در صورت و بدن چه عللی دارد؟

جوش هایی که در صورت و بدن به وجود می آیند علل متعددی دارند که در ادامه قصد داریم این علل را برای ما شرح دهیم :

  • سبوم اضافی تولید شده توسط پوست
  • ایجاد سبوم و سلول های مرده در منافذ و فولیکول های پوست
  • باکتری ها
  • عوامل عفونی
  • تغییرات هورمونی و آندروژنی که هورمون‌هایی هستند که در دوران بلوغ در بدن پسران و دختران وجود دارد. این هورمون باعث افزایش تولید سبوم توسط غدد مربوطه می شود. هورمون ها پس از بلوغ همچنان تغییر می کنند و این وضعیت به ویژه زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. به عنوان مثال، قاعدگی، بارداری، زایمان و شیردهی در خانم ها تغییرات بسیار زیادی ایجاد می کند.
  • مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها، تستوسترون یا لیتیوم
  • داشتن رژیم غذایی غلط و خوردن برخی غذاها، از جمله غذاهای پر کربوهیدرات، مانند نان، شیرینی و چیپس
  • اضطراب و استرس یکی از فاکتورهای مهم تشدید کننده آکنه صورت اند که خیلی سریع بر پوست تاثیر می گذارند. استرس ممکن است باعث آکنه نشود، اما اگر هم اکنون در پوست خود آکنه دارید، می تواند آن را بدتر کند.
  • ارث نقش بسیار موثری در بروز آکنه دارد. اگر پدر و مادر شما آکنه داشته باشند، احتمال ابتلا به آن بیشتر می شود.

عوامل تشدید کننده جوش صورت

در واقع انجام برخی کارها و خوردن برخی مواد غذایی می توانند موجب تشدید شدن جوش های پوست صورت و بدن شوند. در ادامه عوامل تشدید کننده جوش را برای شما شرح خواهیم داد :

  • مصرف شکلات و شیرینی جات و غذاهای چرب
  • مصرف کردن بیش از اندازه مواد شوینده و شستشو مداوم صورت با کمک صابون‌های شیمیایی بسیار قوی
  • مصرف بسیار زیاد مواد آرایشی که سبب بسته شدن منافذ پوست می‌شوند.
  • در صورتی که به پوست فشار وارد شود جوش تشدید می شود و در ضمن انجام اعمال اصطکاک بر روی پوست صورت که ناشی از پوشیدن یقه‌های تنگ و کلاه ایمنی و استفاده از تلفن همراه و … است.
  • کارهایی دیگری که بر پوست تاثیر منفی می گذارند شامل لمس کردن، خاراندن و فشار دادن جوش‌های صورت است؛ زمانی که شما پوست خود را بسیار زیاد تحریک و لمس کنید، آن بدتر و بدتر می شود. این اعمال می‌توانند جوش صورت را به نواحی دیگر پوست صورت نیز گسترش دهند.
عوامل تشدید کننده جوش صورت

چه اقداماتی جوش صورت را بهتر می کنند؟

شما برای داشتن پوستی صاف و عاری از هر گونه جوش و آکنه، می توانید اقداماتی انجام دهید، در ادامه برخی از اقدامات را برای شما شرح خواهیم داد :

محصولات پوستی مناسب استفاده کنید : برخی از صابون های عادی بیش از حد اسیدی اند یا PH بسیار بالایی دارند که می تواند موجب تحریک پوست می شوند و آکنه را بدتر می کنند. بهترین کار این است که هیچ محصولی را روی پوست خود قرار ندهید. جهت تمیز کردن پوست و شستن آن، از محصولی با PH نزدیک به pH معمولی پوست خود، در حدود 5.5 استفاده کنید. مصرف این شوینده ها می تواند بهترین روش برای از بین بردن جوش باشد.

پوست تان را مرطوب کنید : هیدراته ماندن پوست صورت موضوع بسیار مهمی است چون به بهبود یافتن سریع جوش کمک می کند و منجر به کمتر شدن خطر کلی انتشار عفونت و باکتری می شود. زمانی که پوست صورت تان خشک است، به آسانی می تواند تحریک شود یا دچار آسیب گردد. این موقعیت به راحتی سبب بروز آکنه می گردد. پوست مرطوب و هیدراته تضمین کننده آن است که عوارض در سریع ترین زمان ممکن برطرف می شوند. مصرف محصولات مرطوب کننده و نوشیدن حداکثر 8 لیوان آب در روز به مرطوب و هیدراته نگه داشتن پوست شما کمک شایانی می کند.

استرس را از خود دور کنید : استرس موجب بیشتر شدن سطح هورمون آندروژن می گردد. آندروژن ها فولیکول های مو و غدد چربی در منافذ پوست را تحریک کرده و خطر آکنه را افزایش می دهند. از این رو نیاز است هر چه سریع تر استرس تان را تحت کنترل خود قرار دهید. برای این کار می توانید از راه حل های زیر استفاده کنید:

  • با خانواده، دوستان، پزشکان یا سایر افراد حامی خود صحبت کنید
  • به اندازه کافی خوابیدن
  • یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید و از پرخوری در وعده های غذایی خودداری کنید
  • تمرین منظم داشته باشید.
  • مصرف الکل و کافئین را محدود کنید.
  • تنفس عمیق، یوگا یا مدیتیشن را تمرین کنید.

داروهای درمان کننده جوش صورت و بدن

برای درمان جوش صورت و بدن از روش هایی مختلف می توان استفاده کرد که یکی از این روش ها، استفاده از داروهای مختلف است. برخی از این دارو ها در ادامه ذکر می شوند :

1 . آنتی بیوتیک ها : آنتی بوتیک ها به دو روش قابل استفاده اند که در ادامه این دو روش را شرح خواهیم داد.

آنتی بیوتیک های موضعی: برخی از آنتی بیوتیک ها به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرند که آن ها می توانند موجب از بین رفتن باکتری های مازاد پوست و کمتر شدن میزان قرمزی و التهاب پوست شوند. در اولین ماه های درمان، می توانید از رتینوئیدها و آنتی بیوتیک ها به صورت یک جا و همزمان مصرف کنید. برای انجام این روش بهتر است که صبح ها آنتی بیوتیک و عصر رتینوئید مصرف کنید. آنتی بیوتیک ها بیشتر مواقع با بنزوئیل پراکسید مخلوط می شوند تا خطر مقاومت آنتی بیوتیکی را بکاهند. به طور معمول مصرف آنتی بیوتیک های موضعی به تنهایی توصیه نمی شوند.

آنتی بیوتیک های خوراکی (قرص های درمان آکنه): اگر آکنه متوسط ​​تا شدید دارید، ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی مانند ایزوترتینوئین برای کاهش باکتری داشته باشید. 

2 . قرص هورمونی اسپیرونولاکتون : اسپیرونولاکتون خوراکی یک داروی آنتی آندروژن است که کمک شایانی به رفع آکنه هورمونی در خانم های 20 تا 30 ساله و در ضمن خانم های یائسه می کند. اسپیرونولاکتون داروی بسیار تاثیرگذاری در درمان آکنه کیستیک، آکنه چرکی و در ضمن جوش های سرسیاه است. مصرف این قرص می تواند بهترین روش برای از بین بردن جوش باشد.

3 . قرص راکوتان : قرص های ایزوترتینوئین، آکوتان یا راکوتان همه مربوط به یک نوع دارو اند و از مشتقات ویتامین A می باشند. این قرص امکان دارد که برای افراد مبتلا به آکنه متوسط ​​یا شدید که با روش های دیگر درمان نشده اند، توصیه گردد. برخی مواقع این روش بهترین روش برای درمان جوش است. عوارض جانبی ایزوترتینوئین خوراکی عبارتند از بیماری التهابی روده، افسردگی، ناهنجاری های مادرزادی جدی.

داروهای درمان کننده جوش صورت و بدن

روش های پزشکی درمان جوش

علاوه بر داروهایی که برای درمان جوش صورت مورد استفاده قرار می گیرند، روش های دیگری هستند که بهترین دکتر پوست در تهران با کمک آن ها به ترمیم جاش جوش و رفع جوش های صورت اقدام می کند. در ادامه شما را با این روش های پزشکی بیشتر آشنا خواهیم کرد:

میکرونیدلینگ : منظور از استفاده از روش درمانی میکرونیدلینگ ایجاد زخم های کوچکی است که باعث می شود بدن کلاژن و الاستین بیشتری تولید کند. کلاژن و الاستین به بهتر شدن شرایط پوست با سرعت بیشتر کمک می کند. در ضمن این مواد شیمیایی پوست را صافتر، پرتر و جوانتر می‌کنند. این روش به طور معمول فقط 10-20 دقیقه طول می کشد، مدت زمان درمان تا حدودی وابسته به ناحیه تحت درمان است.

لیزر : هنگام درمان آکنه با لیزر، دکتر متخصص کیست های بزرگی را که در زیر پوست ایجاد شده اند را خالی می کند. دکتر مایع، آلودگی، چرک و پوست مرده داخل این کیست ها را تخلیه می کند تا منجر به کمتر شدن درد و عفونت شوند. این تکنیک در بهبود یافتن آکنه زیر پوستی بسیار تاثیرگذار است.

لایه برداری شیمیایی : یکی از محبوب ترین تکنیک های درمان آکنه، لایه برداری منظم دوره ای است. لایه برداری شیمیایی روشی است که در آن از مواد شیمیایی خاص جهت برداشتن لایه سطحی پوست قدیمی استفاده می شود. در صورتی که لایه رویی پوست برداشته می شود، پوست جدیدی که نمایان می گردد، بسیار صاف تر است. این روش همچنین می تواند اسکار آکنه را بکاهد.

میکرودرم آبریژن : یکی از این تکنیک ها جهت جوان‌سازی بیشتر پوست، میکرودرم ابریژن می باشد که یک روش کم تهاجمی جهت بهتر شدن رنگ و بافت کلی پوست می شود. میکرودرم آبریژن یکی از بهترین روش برای از بین بردن جوش است که می تواند موجب بهبود یافتن آسیب های حاصل از نور خورشید، چین و چروک، خطوط ریز، لکه های ناشی از افزایش سن، جوش ها، ملاسما و مشکلات پوستی دیگر شود.

انواع ماسک خانگی برای درمان جوش

برای درمان جوش صورت از ماسک های خانگی نیز می توان استفاده کرد که در ادامه قصد داریم چند ماسک را به شما معرفی کنیم :

1 . ماسک روغن درخت چای، آلوئه‌ ورا و سفیده تخم‌ مرغ : در صورتی که می خواهید این ماسک را تهیه کنید، باید 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا، 2 قطره روغن درخت چای و 1 عدد سفیده تخم‌مرغ را با یکدیگر در کاسه ای ترکیب کنید. این ماسک باید با کمک یک برس یا انگشت روی پوست زده شود و تا 15 دقیقه بماند و پس از آن شسته شود.

2 . ماسک خیار، بلغور، جو دو سر، ماست : جهت آماده کردن این ماسک ضد جوش، می بایست شما یک خیار کوچک و 1 فنجان بلغور جو دوسر را مخلوط‌ کنید تا خمیری حاصل شود. 1 قاشق چای خوری از این خمیر را با 1 قاشق چای خوری ماست ترکیب کنید و بگذارید که ماسک به مدت نیم ساعت بر روی پوست تان بماند، سپس آن را شستشو دهید.

3 . ماسک عسل و دارچین : جهت تهیه این ماسک بسیار موثر و مفید، شما می بایست که 2 قاشق سوپ‌خوری عسل و 1 قاشق چای خوری دارچین را با یکدیگر ترکیب کنید تا خمیری حاصل شود. در ادامه شما باید اجازه دهید این که ماسک ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بر روی پوست شما بماند و سپس بشویید.

بهترین صابون برای از بین بردن جوش

شما از مواد شوینده مخصوصی برای پوست تان باید استفاده کنید اما ما در این بخش از مقاله می خواهیم بهترین صابون برای از بین بردن جوش صورت را به شما معرفی کنیم. در واقع هر یک از صابون ها PH مخصوصی دارند که هر یک از آن ها برای نوعی از پوست مناسب می باشند و باید هر یک از آن ها با دستور پزشک استفاده شوند. اما برخی صابون ها مناسب هر نوع پوستی می توانند باشند که قصد داریم آن ها را نام ببریم :

صابون دیترون : این صابون گزینه بسیار مناسبی برای جای جوش است و یکی از معروف ترین صابون‌های آنتی باکتریال در کشور ما می باشد. مواد تشکیل دهنده این صابون شامل موم عسل و درخت چای است که هر یک از این مواد دارای خاصیت ضدباکتری و پاک کنندگی قوی اند و به از رفع آکنه و جوش کمک شایانی می‌کنند.

صابون کاپوس : این صابون کاپوس حاصل تولید یک برند آلمانی است که جهت رفع جوش و آکنه و درمان جای جوش می باشد و به عنوان یک صابون ضد جوش خارجی که کیفیت بالایی دارد معرفی شده است. این صابون از عصاره میوه آواکادو ساخته شده است که موجب بیشتر شدن شادابی و طراوت پوست می‌گردد.

صابون گوگرد : صابون گوگرد موجب رفع لایه آسیب دیده پوست می گردد و سبب می شود که سلول‌های جوان و تازه تحریک به تولید شوند و از این رو پوست جوان‌تر گردد.

صابون گلمر : صابون گلمر صابونی می باشد که شهرت بسیار زیادی بین مردم دارد. این صابون دارای گوگرد و اسید سالیسیلیک است و یک صابون گیاهی جهت رفع جای جوش در نظر گرفته می‌شود و هیچ چربی حیوانی در آن وجود ندارد.

بهترین صابون برای از بین بردن جوش

کلام آخر

بسیاری از افراد در پوست صورت و بدن خود جوش های زیادی دارند که آن ها موجب آزار و اذیت افراد می شوند. جوش ها انواع مختلفی اند که هر یک از آن ها برای عده ای از افراد رخ می دهد. برای درمان جوش، از روش های متفاوتی استفاده می شود که هر یک از آن ها باید توسط دکتر متخصص تائید شوند.

ما نیز سعی کردیم در این مقاله مطالب مفیدی در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما بسیار ممنونیم، در صورتی که هر گونه انتقاد یا پیشنهاد در رابطه با بهترین روش برای از بین بردن جوش دارید، می توانید از طریق سایت تاپتنا با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 30 تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1402 ساعت: 22:36

خبرنامه