ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

ساخت وبلاگ

داشتن فرزند و تربیت آن میتواند به یکی از دغدغه های امروزه بسیاری از افراد متاهل دارای فرزند اشاره کرد. درواقع مسئله اصلی این است که چگونه فرزندانمان را تربیت کنیم و آموزش دهیم که در آینده نتیجه خوب و مثبت و عالی را بتوانیم ببینیم. مسئله ای که به عنوان سوال ذهن خیلی از مادران و پدران را درگیر کرده است.

موضوعی که پدران و مادران باید با آن روبه رو شوند جهت داشتن آینده ای موفق و روشن برای داشتن فرزندشان این است که ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق چیست؟ و چگونه میتوان این ویژگی هارا به فرزندان آموزش داد؟ آیا رفتار پدران و مادران هم باید در این مسیر تغییر کند؟ آیا پدران و مادران نیاز دارند رشد فردی داشته باشند، در حین تربیت فرزندشان؟ آیا موفقیت جذب کردنی است یا بدست آوردنی است؟ آیا قانون جذب در این مسیر به ما کمکی می کند؟ آیا کتاب راز و جذب عشق و جذب ثروت میتواند مارا یاری کند در این مسیر؟ این سوالاتی است که ما در ادامه قصد داریم به آنها پاسخ خواهیم داد.

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

تعریف کودک

کودک به کسی گفته می شود که به سن بالغ نرسیده و سن او در ۱ تا ۹ سالگی قرار دارد و توانایی درک محیط اطراف خود را ندارد و همیشه در پی یافتن جهان اطراف خودش است.

ذهن خودت و فرزندتو بخون

قبل از هرچیزی خیلی مهم هست که ما مقایسه ای بین ذهن یک فرد بزرگسال بالغ و فرزند کودک داشته باشیم. چرا که ما قصد داریم فرزندمان فردی موفق در آینده باشد و برای این امر باید مسیر فکری و ذهنی خودش را به درستی دنبال کرده و از راه های بیهوده و فرعی دوری کند. در ادامه به چند مورد از تفاوت ها میان فرد بالغ و فرد نابالغ (که در رشته حقوق به آن فرد ممیزی و غیرممیزی نیز گفته می شود) اشاره می کنیم و توصیه های در این باره خواهیم داشت پس با ما همراه باشید.

ویژگی های رفتاری کودکان موفق

1.    خواسته و انتظار

یک فرد بالغ انتظارات و توقعاتی از زندگی خودش نسبت به توان خودش دارد و در این مسیر محاسبه می کند که آیا قدرت اجرا و برآورده کردن هدف هایش را دارد یا ندارد.

هر آدمی نسبت به تیپ شخصیتی و نوع تحلیل و پردازش اطلاعات ذهنی خودش، تصمیم میگیرد که در زمان حال زندگی کند و مصداق بارز مثال: چون فردا شود فکر فردا کنم، باشد و عضو این دسته قرار بگیرد یا خیر تصمیم میگیرد که عضو دسته کسانی باشد که در زمان حال زندگی نکند و تنها و فقط به فکر آینده باشد و هدف گذاری کند.

تا اینجا ما درمورد یک انسان بالغ سخن گفتیم، اما یک فرزند کودک آن گونه که یک انسان بالغ ذهنش پردازش و تحلیل دارد، تحلیل نمی کند درواقع یک کودک به خواسته های زمان حال خود توجه می کند و برایش حائز اهمیت است.

اگر قصد دارید که فرزندی موفق تربیت کنید، باید در ابتدا به او بیاموزید که تحلیل پردازشش مانند یک فرد بالغ باشد و جهت رسیدن به خواسته هایش هدف گذاری و برنامه ریزی داشته باشد. اگر خواسته های فرزندتان برای زمان حال است، ایرادی ندارد ذهن او آهسته آهسته با رشد فردی که می کند، توقعات و خواسته هایش را تغییر خواهد داد.

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

2.    کنجکاوی

همه انسان ها در زمان ها و مکان های مختلفی کنجکاوی در گوشه ای از ذهنشان وجود دارد. بنا به وضعیتی سنی که انسان ها دارند وضعیت کنجکاوی ذهنی نیز متغییر است.

درصد افزایش میزان حس کنجکاوی در ذهن هایی که در سنین رشد هستند، بسیار بالا است و هرچه سن کوچک تر باشد، میزان حس کنجکاوی بسیار بالاتر است و هرچه سن روبه افزایش باشد، میزان کنجکاوی کمتر می شود.

اما همیشه اینطور نیست، گاهی اوقات خود انسان ها در سنین بالا نسبت به موضوعی کنجکاو می شوند و برای پاسخ آن پیگیر آن خواهند شد. درواقع در این حالت خودشان حس کنجکاوی و اشتیاق آن را افزایش داده اند تا بتوانند در جستوجوی پاسخ آن(حس کنجکاوی) شوند.

 این کنجکاوی در افراد بالغ دو حالت بیشتر ندارد:

حالت اول فعال نشده یعنی فرد پیگیر این حس کنجکاوی نشده.

حالت دوم فرد پیگیر حس کنجکاوی درون ذهنش موجود است، شده.

در هرحالتی که درنظر بگیرید وضعیت کنجکاوی ذهنی فرد بالغ مشخص است، اما برویم سراغ وضعیت حس کنجکاوی ذهنی فرزند کودک درواقع ذهن کودک همیشه کنجکاو است به چه علت؟ به این دلیل که ذهن کودک به دلیل تجربه نکردن دنیای اطراف خودش و ندانستن موضوعات مختلف همیشه برایش سوال مطرح شده و به دلیل داشتن انرژی روانی بالا پیگیر سوالات خود می شود.

به همین جهت است که یک فرزند کودک همیشه کنجکاو است و سوال میپرسد چرا که به دنبال درک دنیای اطراف خودش است. کودک قصد دارد که دنیا را بفهمد و درک کند. در برخی موارد بنا به دلایل مختلف این حس کنجکاوی برای فرزندان سرکوب می شود، سعی کنید از سرکوب شدن این حس کنجکاوی دوری کنید.

همیشه فرزندتان را تشویق نسبت به این حس کنجکاوی کنید و سعی کنید بدون خوردن ضربه روحی به سوالات فرزندتان پاسخ دهید.

توانایی رفتاری کودکان موفق

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

3.    توانایی اجتماعی و برقراری ارتباط

بنا به وضعیت فعلی انسان های بالغ به دو صورت میتوان آنها را از نظر توانایی برقراری ارتباطات با دیگران یا به عبارت دیگر مهارت اجتماعی تقسیم بندی کرد

  • اولی به صورت درونگرا
  • دومی به صورت برونگرا

افراد بالغ چه درونگرا باشند و چه برونگرا باشند می توانند ارتباطاتی با افراد دیگر برقرار کنند، این ارتباطات می تواند تجاری و کاری باشد، می تواند در قالب دوستی باشد، می تواند در چهارچوب زندگی زناشویی و مشترک باشد و می تواند… باشد.

در هر صورت یک فرد بالغ افرادی را در اطراف خود دارد که در زمینه ای که می خواهد بتواند با آنها صحبت کند. اما کودک بنا به محیطی که بزرگ شده و رشد کرده تصمیم می گیرد. به عبارت دیگر ما کودکان را به دو دسته زیر می توانیم تقسیم بندی کنیم، چراکه محیط رشدی آنها متفاوت بوده است. با ما همراه باشید.

دسته اول کودکانی که در محیط بسته بزرگ شده اند؛ محیط بسته به محیطی گفته می شود که کودک در آن تنهاست و با دیگر کودکان ارتباطی ندارد.

دسته دوم کودکانی که در محیط باز بزرگ شده اند؛ محیط باز به محیطی گفته می شود که کودک در آن تنها نیست و با دیگر کودکان ارتباط دارد.

این دسته بندی بسیار مهم و موثر جهت سنجش میزان توانایی برقراری ارتباط محسوب می شود. توصیه می شود فرزند خود را همیشه در محیطی باز قرار دهید که با دیگر کودکان بتواند به راحتی ارتباط برقرار کند. این امر باعث می شود که کودکان روابط موفق داشته باشند.

راز افراد موفق در کودکی

شاید این مطالب را دوست داشته باشید

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

4.    ظرفیت

یکی از مسائل مهمی که می توان به آن اشاره کرد مسئله تاب آوری یا کم ظرفیت بودن است. در واقع افراد بالغ ظرفیت کافی جهت انجام کارهای مختلفی را دارند و صبور هستند، اما کودکان اینگونه نیستند که در ادامه با ذکر چند مثال به آنها اشاره خواهیم کرد.

کودکی را در نظر بگیرید که خواسته اش را به والدینش مطرح می کند، اما والدین کودک بنا به هر دلیلی که نمی توانند خواسته کودک را برطرف کنند، سعی دارند که این خواسته را ازبین ببرند و نابودش کنند. در چنین حالتی فرزند کودک شما احساسی که درونش تجربه خواهد کرد، برای اولین بار سه حالت دارد.

حالت اول کودک عصبانی می شود، حالت دوم کودک ناراحت می شود، حالت سوم کودک هم عصبی و هم ناراحت می شود. در هر حالتی شما درنظر بگیرید اتفاقی که درون کودک میفتد این است که شما اشتیاق فرزندتان را نابود و سرکوب می کنید.

در چنین حالتی فرزند شما نمی تواند به کسی که می خواهید تبدیل شود، چرا که حس بدی را تجربه کرده است و دوم اینکه کودک شما کم ظرفیت است و هنوز ویژگی صبور را یاد نگرفته است. کودک برای خواسته خود ذوق و اشتیاق دارد چرا که تابحال خواسته اش را تجربه نکرده است و چون قرار است این خواسته اش را تجربه کند خوشحال و اشتیاق دارد.

در چنین حالتی نمیتوان خواسته کودک را سرکوب کرد، بلکه باید آن را مدیریت کرد و صبر و بردباری را به کودک آموزش داد. اگر در اجرای خواسته های کودکتان قدرت و توانایی اجرا ندارید، بهتر است بجای سرکوب کردن ذوق و اشتیاق فرزندتان آن را مدیریت کنید. ممکن است سوال پیش بیاید که چگونه می توان خواسته های کودکان را مدیریت کرد؟ و چگونه می توان به آنها صبوری یاد داد؟ با ما همراه باشید.

به عنوان مثال اگر فرزند شما قصد خرید اسباب بازی را دارد و شما مبلغ کافی برای خرید آن را ندارید نیازی که که صورت مسئله را پاک کنید و به فرزندتون بگویید که هفته دیگر برایت آن را خریداری خواهم کرد، بلکه به او بگویید که من به تو روزانه یا هفتگی، انقدر مبلغ بهت می دهم می توانی این مبلغ را خرج کرده یا آن را نگهداری کنی و به خواسته ات برسی.

با این ترفند درواقع شما به فرزند خود آموزش می دهید که چگونه صبر و بردباری داشته باشد و همچنین مدیریت و برنامه ریزی و آینده نگری را یاد خواهد گرفت.

برای داشتن فرزندی موفق باید ذهن کودک خود را بشناسید

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

5.    آشنایی به ذهن کودک

سعی کنید با ذهن کودک فرزندتان آشنا شوید چرا که این امر جهت گیری و تعیین کننده بین خوب و بد است. ذهن کودک به دو صورت فعالیت و کار می کند مثبت و منفی و تعیین مثبت و منفی بر اساس حس خوب و بد خواهد بود، چرا که اینگونه برای کودک معنی شده است.

برای مثال اگر شما فرزند خود را کتک بزنید، او از شما فاصله می گیرد، چرا که ضربه زدن و کتک خوردن درد آور است برای کودک و هرچیزی که باعث درد و رنج کودک شود و حس منفی در کودک ایجاد کند از آن فاصله می گیرد.

حال به همان کودک خوراکی خوشمزه ای بدهید، او از شما قدر دانی و تشکر می کند و به سمت شما  بیشتر می آید. درواقع با خوردن خوراکی خوشمزه و موردعلاقه کودک حس خوبی دریافت می کند و این خوراکی را به عنوان یک پاداش درنظر می گیرد.

در طول زندگی کودک در سر دو راهی های مختلفی قرار می گیرد که براساس درد و پاداش(حس خوب) تحلیل می کند. در سر این دو راهی ها همراه کودک باشید و راهنمایی کنید.

به عنوان مثال آیا کودک حاضر است به خودش سختی دهد تا نمره مناسبی را کسب کند یا حاضر است تقلب کند؟ آیا کودک حاضر است دزدی کند یا ترجیح می دهد راستگو باشد؟ و… بسیاری از این دو راهی ها هستند که مسیر و جهت می بخشن به زندگی کودک و مسیر درست فکر کردن را به کودک آموزش می دهند.

با این کار به کودک آموزش می دهید که زندگی همیشه راحت نیست و بلکه سختی هایی را درپیش رو دارد و کودک همیشه باید صبر و ویژگی صبوری را در درون خودش داشته باشد و پرورش بدهد.

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

راز موفقیت کودکان چیست؟

6.    محافظت

مسئله ای که باید مطرح شود بین والدین، بحث محافظت از کودک است بسیاری از والدین اجازه این را به کودکشان نمی دهند که کودک دنیای بیرون را تجربه کند چرا که ترس از دست دادن فرزندشان را دارند یا بسیار از آنها به جهت محافظت کردن از کودک خود، کودک خود را محدود می کنند یا بسیار کنترل می کنند و تحت نظر می گیرند.

در اینجا باید یادآوری کنیم که ما قرار است فرزندی موفق با آینده ای روشن و ثروتمند داشته باشیم اگر پدر و مادران شروع به محدود کردن کودک خود کنند آن کودک فرصت رشد فردی خود را از دست می دهد و در ذهن خود اینگونه تحلیل می کند که همیشه باید یک نفر مراقب و محافط من باشد، چرا که من نمی توانم بدون پدر و مادر به هدفی که می خواهم و جایگاهی که می خواهم برسم.

محافظت از فرزندان ویژگی کاملا مناسبی است اما نه همیشه و نه در هر شرایطی مشورت به کودک خود بدهید و راهنماییش کنید و اگر حرکتی انجام داد که جان کودک در خطر بود به کمک کودک خود بروید، اما کنترل به صورت همیشگی خوب نیست.

7.    تدبیر و مدبر بودن

یکی از ویژگی های فرزندان موفق داشتن ویژگی مدبر بودن است که این ویژگی را درون فرزند خود باید بتوانید رشد و پرورش دهید.

به عنوان مثال دادن مبلغ مشخصی به صورت هفتگی یا ماهانه می تواند به کودک خود کمک کند که برنامه ریزی داشته باشد یا آشنا کردن کودکان خود با اشیاء بی خطر و کار کردن به ابزارهای مختلف بی خطر یا معرفی کردن وسایل مختلف و کاربرد آنها و مدیریت قسمتی می تواند برای به وجود آوردن مدبر بودن و ایده پردازی کمک کند.

همچنین توصیه می شود فرزند خود را تشویق به کسب اطلاعات و کتاب خوانی کنید چرا که به جذب موفقیت کودکتان کمک سرشاری خواهید کرد.

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق

والدین برای موفقیت کودکان خود چه کاری می کنند؟

آخرین حرف

ما در اینجا به بررسی وضعیت تحلیلی و پردازشی ذهن کودکان پرداختیم و یادگرفتیم چگونه با شرایط مختلف کودکان آشناشویم و برخورد کنیم و آنها را راهنمایی کنیم که این کار باعث رشد فردی و موفقیت و داشتن روابط موفق و موفق شدن در هر زمینه ای می شود.

ویژگی های رفتاری کودکان برای داشتن آینده ای موفق که باید بدانید

ویژگی های رفتاری کودکان سبب می شود که در آینده به سمت موفقیت پرواز کنند یا اینکه در تنهایی خود به زندگی روزمره بپردازند.

منابع

به این مطلب امتیاز دهید

پرورش اندام...
ما را در سایت پرورش اندام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان andam بازدید : 112 تاريخ : جمعه 29 مهر 1401 ساعت: 6:33

خبرنامه